stroj.gif, 5 KB
Úvodní strana serveru O programu     Formuláře     Ke stažení     Ceník     Objednávka     Prodejci     Podpora     Kontakt


 

Recenze Svět počítačů (2006/08)

Výborný pomocník pro tisk formulářů – FormFiller 3.0

FormFiller představuje kvalitní řešení pro všechny, kteří často pracují s formuláři a vyžadují i jejich tisk. Program je určen jak pro soukromé osoby, ta i pro firemní pracovníky. Práce s programem je založena na existenci libovolného tiskopisu v jeho elektronické formě umožňující jeho vyplnění a tisk. A to přímo do originálu nebo do čistých listů. FormFiller je k dispozici ve třech verzích Lite, Standard, Professional jež se liší podporou některých funkcí a pochopitelně i cenou.

Jak vypadá vyplňování formuláře?
Naprosto stejně jako v jakémkoliv jiném formuláři. Otevřete si formulář, umístíte kurzor myši do patřičné kolonky a začnete s vyplňováním. Veškeré vyplňované údaje můžete plně formátovat. To znamená, že v každé kolonce lze změnit písmo, jeho velikost či barvu.

Existuje více způsobů vyplňování?
Obecně můžeme hovořit o třech základních možnostech vyplňování formulářů. První z nich je vkládání textů do předdefinovaných formulářů (tzv. vyplňovaní mód). Můžete vyplňovat formuláře obsažené v základní instalaci, v tematickém balíku nebo ty, které si stáhnete z internetu. Využít můžete i vlastnoručně vytvořené. Další možností je využití neskenovaného formuláře, přičemž text umísťujete přesně do vybraných kolonek. Tento způsob najde využití především u nestandardních formulářů. Poslední možností je propojení kolonek formulářů s databází. V zásadě jde o automatické doplňování záznamů z databázového souboru.

Kontroluje program i zapsané údaje?
Ano, FormFiller je schopen rozpoznat i typ dat, který vkládáte do jednotlivých kolonek. Pak nemůže dojít k tomu, aby v místě, kde mají být pouze písmena, byla čísla. Takto vložené údaje je navíc schopen zformátovat do optimálního tvaru.

Spočítá FormFiller například i daňové přiznání?
Jelikož aplikace dovoluje vkládání početních vzorců jako v tabulkových procesorech, jsou takové výpočty možné, a to díky poměrně široké nabídce matematických funkcí. Kromě nich zde najdete i funkce pro zpracování textu či práci s datem.

Jak vytvořím vlastní formulář?
Velice jednoduše. FormFiller také nabízí množství grafických prvků použitelných právě při tvorbě vlastních formulářů. Samozřejmostí je plná podpora formátování a využití údajů z databáze.

Co nabízí funkce tisku?
Tisknout můžete buď na originální formulář, nebo na čistý list. Jestliže využíváte originály shodné s těmi ve FormFilleru, můžete tisknout pouze vyplněná data přímo do nich. V druhém případě se kromě dat vytiskne i formulář.

Co dělat při nepřesném vytištění?
V takovém případě můžete porovnat souřadnice téhož objektu originálu a předdefinovaného formuláře. Při větších odchylkách upravte souřadnice referenčního objektu podle hodnot originálu. Bodem o souřadnicích 0,0 je levý horní formuláře.

Tomáš Komín, Svět počítačů (2006/08)

zpět na Reference ...



 
   Dealerské centrum    Tiskové centrum    Mapa serveru
Central European Computer Company s.r.o.    Aktualizováno  11.9.2008 17:37:26