stroj.gif, 5 KB
Úvodní strana serveru O programu     Formuláře     Ke stažení     Ceník     Objednávka     Prodejci     Podpora     Kontakt


 

Recenze Počítač pro každého (2006/12)

Jak na formuláře

FormFiller je program určený pro vytváření a vyplňování formulářů. Součástí dodávky je řada již připravených často používaných formulářů. Díky tomu mohou být obavy z nutnosti vytvářet vlastní formuláře liché.

KRABICE OBSAHUJE instalační CD, český stopadesátistránkový manuál a vytištěnou licenční smlouvu. Ta je v plastovém obalu do kterého je přiloženo vytištěné licenční číslo.
FormFiller 3.0 je k dispozici ve třech verzích: Light, Standard a Professional. K testu jsme dostali verzi Standard. Firma MagicWare nabízí také multilicenční program, ve kterém můžete získat více instalací za výhodnější cenu.

O DATECH PROGRAMU FORMFILLER
Základním dokumentem FormFilleru je formulář (přípona .FFW). Může se jednat buď o elektronickou podobu již existujícího papírového formuláře, nebo o formulář, který zavádíte např. v rámci vaší firmy. Formulář představuje prázdný, nevyplněný dokument. Po vyplnění můžete formulář uložit pod novým jménem na disk.
Jednotlivé formuláře můžete seskupit do projektu. Projekt je soubor, který obsahuje odkazy na formuláře, které jsou uloženy v samostatných souborech. Odkazy jsou v projektu uloženy tak, aby je bylo možné zobrazit ve stromové struktuře (podobně jako strom složek v průzkumníkovi Windows).

INSTALACE
Instalace proběhla bez potíží. Po vložní instalačního CD do počítače se automaticky spustil ovládací program. Ten kromě spuštění instalace nabízí i odkaz na webové stránky programu FormFiller a možnost zjistit, které formuláře jsou na CD již připraveny.

FORMULÁŘE
S formuláři můžete pracovat ve dvou režimech: v definičním a vyplňovacím.
Definiční režim je určen pro vytváření nebo editaci vzhledu formuláře, vyplňovaní režim použijete při vyplňování formuláře.

Při vytváření formuláře můžete do polí vložit vzorce, které provádí výpočty. Při vytváření vzorců se používají odkazy na jednotlivá, již vložná pole. Ve vzorci lze použít různé funkce. Pro jejich zápis můžete využít průvodce (díky tomu není nutné znát názvy a způsob zápisu jednotlivých funkcí).
Chcete-li vyzkoušet správnost zadaného vzorce, přepněte stiskem klávesy F11 do vyplňovacího režimu, vzorec zadáním dat zkontrolujte a stiskem klávesy F10 se vraťte zpět do definičního režimu.
Během práce na návrhu formuláře můžete podle potřeby měnit jeho formát. Jde-li o delší formulář, může se skládat z více listů.

ZDROJE DAT
V případě, že potřebujete vygenerovat řadu formulářů (např. daňové přiznání pro všechny zaměstnance), můžete formulář v definičním režimu velmi jednoduchým způsobem připojit k databázi zaměstnanců a z ní postupně do formuláře dosadit základní údaje.

SHRNUTÍ
Potřebujete-li vytvářet formuláře nebo vyplňujete-li často formuláře pro různé úřady státní správy, FormFiller může být pro vás dobrou volbou.

-mzi, Počítač pro každého (2006/12)

zpět na Reference ...



 
   Dealerské centrum    Tiskové centrum    Mapa serveru
Central European Computer Company s.r.o.    Aktualizováno  11.9.2008 17:37:26