stroj.gif, 5 KB
Úvodní strana serveru O programu     Formuláře     Ke stažení     Ceník     Objednávka     Prodejci     Podpora     Kontakt


 

Recenze CHIP (2006/červenec)

Zatočte s formuláři

Vyplňování různých papírových formulářů, jedna z nejotravnějších činností, nás provází prakticky celý život. Naštěstí existují programy, které nám mohou v bitvě s formuláři pomoci tím, že usnadní a zautomatizují jejich vyplňování.

Takovým programem je i původem český FormFiller.
Testovali jsme nejlépe vybavenou (a také nejdražší) ze tří verzí programu FormFiller, která kromě vyplňování, vytváření a tisku formulářů zvládne rovněž i práci s databází, hromadný tisk nebo generování čárových kódů. Ani méně vybaveným verzím však nechybí vše potřebné pro práci s mnoha různými typy formulářů. Právě obsáhlá databáze formulářů, ve které najdete formuláře a tiskopisy pro většinu běžných právních úkonů, ohlašovacích povinností nebo potvrzení, je hlavní výhodou programu FormFiller. Tvůrci programu navíc neustále přidávají nové digitalizované formuláře, které je možné stáhnout na domovském webu aplikace. Nechybí samozřejmě ani možnost přidávat vlastní formuláře, buďto zcela podle vlastního návrhu, nebo neskenované a upravené tak, aby do nich bylo možné vkládat data. Tím se dostáváme k hlavnímu účelu programu FormFiller, kterým je vyplňování formulářů. FormFiller jich obsahuje skutečně velké množství, a to jak formulářů, které je třeba podávat na originálním tiskopisu, tak i takových, které je možné vyplněné rovnou vytisknout a odevzdat na příslušném úřadě, v příslušné firmě či instituci. Zastoupeny jsou základní formuláře bank a pošty, celní tiskopisy, formuláře České správy sociálního zabezpečení, Českého statistického úřadu, městských, živnostenských a stavebních úřadů, ministerstev financí a vnitra, vzory základních smluv, formuláře zdravotních pojišťoven, účetní formuláře a formuláře Úřadu průmyslového vlastnictví.
S únavným vyplňováním formulářů vám FormFiller pomůže v zásadě třemi způsoby. První spočívá v tom, že formuláře můžete jednorázově vyplnit v počítači a vytisknout, čímž se vyhnete riziku přepisování nebo nečitelnosti formuláře vyplněného ručně. Další dva (mnohem užitečnější) způsoby urychlují opakované vyplňování stejných kolonek a stejných formulářů automatickým vyplňováním údajů a spoluprací s databází. FormFiller umí pracovat s jakoukoli databází prostřednictvím rozhraní ODBC, pro běžné použití přitom úplně stačí i MS Excel či Access. Do kolonek formulářů je pak možné importovat data z tabulek databáze a výrazně tím zjednodušit vyplňování formulářů například pro více zaměstnanců, zákazníků atd.
FormFiller má ještě celou řadu funkcí, o kterých by stálo za to se zmínit, rozsah článku nám však dovolí zastavit se již jen u možnosti vkládání matematických vzorců pro výpočet hodnot v kolonkách formulářů. Široká nabídka funkcí zahrnuje kromě běžných matematických funkcí i funkce pro zpracování textu, převod čísel na slovní zápis, logické funkce, funkce pro práci s datem a další. Průvodce vzorcem obsahuje seznam a popis všech funkcí.
Instalace programu probíhá standardním způsobem a ovládání aplikace je snadné. S pokročilejšími funkcemi, jako je automatické vyplňování formulářů, připojení databáze nebo tvorba vlastních formulářů, vám poradí podrobný uživatelský manuál.

Radek Kubeš, CHIP(2006/červenec)

zpět na Reference ...



 
   Dealerské centrum    Tiskové centrum    Mapa serveru
Central European Computer Company s.r.o.    Aktualizováno  11.9.2008 17:37:26